1957 Fethiye depremleri
1957 Fethiye depremleri is located in Türkiye
1957 Fethiye depremleri
Tarih 24-25 Nisan 1957
Saat 19:10 Türkiye saati
16:10 UTC (24 Nisan)
04:33 Türkiye saati
01:33 UTC (25 Nisan)
Büyüklük 7.1 (24 Nisan)
7.3 (25 Nisan)
Derinlik 35 km
Etkilenen ülkeler/bölgeler Türkiye Türkiye Fethiye, Muğla
Sonuçları 19 ölü

1957 Fethiye depremleri, 24 ve 25 Nisan 1957 tarihinde Muğla'nın Fethiye ilçesinde gerçekleşti. 700'e yakın evin yıkıldığı veya harap olduğu depremde 19 kişi öldü.[1]

Fethiye'de gerçekleşen bu deprem Kayaköy denilen eski bir kasabayı da etkilemiştir. 2012 yılında ise aynı yerde 6.0 büyüklüğünde deprem olmuştur ve insanlar 1957 depremine benzer bir deprem korkusuyla yüksek kesimlere kaçmışlardır.[1]

Kaynakça

  1. ^ a b Nurdeniz Erken; Erdoğan Öztürk (13 Haziran 2012). "Fethiye'nin kaderini değiştirdi". Sabah. Anadolu Ajansı. Erişim tarihi: 19 Ocak 2016.